دروغ گفتن در کودکان
ژان پیاژه برای باور است که تا حدود 4 سالگی کودک مطابق میل و رضایت والدینش رفتارمی کند یعنی هرچه برای پدر و مادرش خوشایند است خوب است و هر چه آنها را ناراحت کند، بد است.
برای کودک طبیعی است که مستقیم به صورت پدر و مادر نگاه کند و بگوید چیزی از قوطی بیسکویت برنداشته ، حتی اگر صورت و یا دستانش پر از خرده های بیسکوییت باشد.
وقتی کودک شروع به تمایز قائل شدن بین حقیقت و خیال کرد دیگر یاد می گیرد که دروغ ، دروغ است. حتی اگر والدینش نفهمند و ناراحت نشوند.
بهترین راهکارها برای مشکل دروغگویی:
- آموزش اینکه چه چیزی تظاهر است و چه چیزی حقیقت
برای این آموزش استفاده از صحنه سازی موقعیت ها را می توان امتحان کرد.
به وسیله بازی می توانیم بین حقیقت و دروغ با بچه ها صحبت کنید.
تلویزیون دیدن، خواندن کتاب در مورد تفاوت حقیقت و دروغ با بچه ها صحبت کنید
- یک الگوی رفتاری خوب باشید.
بچه ها شبیه دستگاه ضبط صوت و تصویر هستند و هر چیزی که می بیند و یا می شنود را ضبط می کند و سپس پخش می کنند خصوصا از افرادی که بسیار دوستشان دارند.
مثلا اگر کودک را به پارک می برید در بدو ورود سن کودک را دروغ نگویید مثلا رایگان وارد شود و یا هنگام نقض قوانین که ما بزرگترها برای به دروغ متوسل می شویم.
- از دیگر راهکارها این است که دروغ گفتن را تحریک نکنیم
بیشتر اوقات وقتی ما والدین در مورد رفتار نادرست کودکان سوال می پرسیم ، آنها را مجبور به دروغ می کنیم. در زمان خطای کودکان از آنها سوال نپرسیم بلکه فقط به آنها توضیح دهیم که کاری انجام داده اند.
- برای دروغ گفتن جریمه ای کنید که البته شدید هم نباشد.
صداقت را تقویت کنید آنها را تشویق کنید و به کودک در قبال صداقت پاداش دهید.
کلمات کلیدی: دروغگویی در کودکان دبستانی ,علت دروغگویی در کودکان, نحوه برخورد با کودک دروغگو, مقاله در مورد دروغگویی کودکان, علت دروغگویی در نوجوانان, علل دروغگویی در دانش آموزان, دزدی در کودکان, چرا نوجوانان دروغ می گویند, راهکاری برای دروغگویی کودکان, درمان دروغگویی کودکان


برای مشاوره و درمان با کلینیک اشتیاق تماس بگیرید
تهران -میدان ونک -خیابان ملاصدرا -بعد از خیابان شیراز- جنب بانک ملت ساختمان ملاصدرا پلاک 109 واحد 301
تلفن:88058254-021
021-88216947
09306938638