ناخن جویدن
اکثر کودکان در دوره ای از زندگی شان عادت های عصبی از خودشان را بروز( نشان) می دهند، این عادت ها به آنها کمک می کند تا تنش ها را مرتفع سازد ( کم کنند) و نگرانی یا ناامیدی را کاهش دهند. کودکان در شرایطی که تنش دارند، انگشت می مکند، ناخن می جوند، موهایشان را می کشند، دندان قروچه می کنند. اما گاهی این رفتارها به یک عادت دیرینه (همیشگی و پایدار) تبدیل می شود که حتی وقتی کودک افسرده و عصبی نیست نیز ادامه می یابد.
جویدن ناخن یکی از شایع ترین و متداول ترین عادات عصبی است. اگر ناخن جویدن درمان نشود با کودک تا نوجوانی و بزرگسالی همراه است.3 /1 کودکان ابتدایی، حدود نیمی از نوجوانان و حدود 4/1 دانشجویان دانشگاهها ناخن می جوند.
برای درمان عادت ناخن جویدن می توان از روشهایی که در ادامه بیان می شود، استفاده کرد: در ابتدا باید خاطر نشان کنم که خونسرد باشید، عکس العمل های شدید نشان ندهید و توجه زیادی به عادت های خاص نکنید.
اولین قدم آموزش تمدد اعصاب است یعنی مثلا به کودک یادبدهیم که دست هایش را مشت کند، آن را سفت کرده تا 15 بشمارد سپس آن را رها کند چند بار تکرار کند تا دست ها آرامش یابد.
کار دیگر آرامش دهان و آرواره هاست. به کودک آموزش دهید که لب و دهان خود را به هم فشار بده و در حالی که دهانش بسته است مثل دلقک لبخند بزند و از طریق بینی نفس بکشد و همانطور که نفس می کشی ناگهان دهانت را شل کن و بگذار حدود 2 سانتی متر باز بماند. از کودک بخواهید چند بار در روز این کار را تکرار کند.
در مرحله بعدی لازم است که کودک را نسبت به جنبه های منفی ناخن جویدن آگاه کنید.
مثلا از کودک بخواهید که دستانش را با دستان والدینش مقایسه کند. از او بخواهید دنبال تصاویری از دستان زیبا در مجلات باشد . عکس ها را بریده و در مورد این عکس ها با هم گفتگو کمید و در مقابل از نقاط قوت دستان کودکتان تعریف کنید.
به این موضوع دقت کنید که کودک شما در چه زمانی و چه مکانی ناخن می جود. مثلا مهسا هنگام دیدن تلویزیون ناخن می جود و رفتارهای جایگزین مثل مشت کردن، فشار دادن توپ یا گرفتن دسته صندلی را به مدت 3 دقیقه تمرین کند تا وسوسه ناخن جویدن او از بین برود.
کلمات کلیدی مهم : درمان قطعی ناخن جویدن ,عوارض ناخن جویدن ,مقاله ناخن جویدن, ناخن جویدن, ناخن جویدن در کودکان 4 ساله ,ناخن جویدن کودک ۲ ساله, ناخن جویدن کودک 3 ساله ,ناخن جویدن کودکان pdf


برای مشاوره و درمان با کلینیک اشتیاق تماس بگیرید
تهران -میدان ونک -خیابان ملاصدرا -بعد از خیابان شیراز- جنب بانک ملت ساختمان ملاصدرا پلاک 109 واحد 301
تلفن:88058254-021
021-88216947
09306938638