مشاوره طلاق
مشاوره طلاق آنلاین
همان طور که همه فعالیت های زندگی باید با برنامه ریزی و در نظر گرفتن همه جوانب و استفاده از مهارت های مورد نیاز اجرا شود، برای رویداد طلاق نیز خانواده باید آماده شوند و مراحلی را طی کنند. قهاری و بوالهری(1395) عوامل موثر بر بروز طلاق را به دو دسته بیرونی و درونی تقسیم کرده اند.
الف) عوامل بیرونی طلاق
- خانواده: نه تنها طلاق در بعضی خانواده ها شایعتر است بلکه الگوهای رفتاری، انتظارات و قواعد مرتبط با خانواده، بر انتظار فرد از همسرش تاثیر می گذارد.
- فرهنگ: الگوهای فرهنگی در جوامع مختلف متفاوت است. در برخی فرهنگ ها که طلاق پدیده ای بسیار منفی و تابو محسوب می شود، احتمال طلاق کمتر است، در حالی که در فرهنگ هایی که طلاق پذیرفتنی است، افراد با رغبت و آزادی عمل بیشتری به طلاق اقدام می کنند.
- مشکلات همسر: بیماری های جسمانی و روانی همسر، خیانت، بدرفتاری، مشکلات شخصیتی، مسایل مالی، ناکارآمدی همسر، مشکلات جنسی و اعتیاد عواملی تاثیرگذار در بروز طلاق به شمار می روند.
- طبقه اقتصادی- اجتماعی:افراد مرفه در مقایسه با افرادی که از طبقات متوسط و پایین اجتماعی هستند، آسان تر از همسرشان جدا می شوند.
- تاثیر همسالان: نوجوانان و جوانان به مراتب بیشتر از بزرگسالان تحت تاثیر همسالان خود هستند. الگو گیری از همسالان می تواند فرد را به طلاق برانگیزد، به ویژه اگر تابو شکنی و طلاق بین همسران یک ارزش محسوب شود.
- مشکلات مالی و اقتصادی: افزایش تعارض ها و مشاجرات که در بسیاری از موارد محصول مشکلات مالی و اقتصادی خانواده است یکی از عوامل موثر در طلاق محسوب می شود.
ب) عوامل درونی طلاق
- مزاج: برخی خصوصیات مانند عجول بودن، سردمزاجی، کند یا فرز بودن، خونگرمی و زود عصبانی شدن همگی می تواند بر رابطه زناشویی تاثیرگذار باشد و زوج ها را از هم دور کند.
- شخصیت: ویژگی های شخصیتی مثل درون گرایی، برون گرایی، بدبینی و کمال گرایی و اختلالات شخصیتی وسواسی، مرزی، خودشیفته، اسکیزویید و ضد اجتماعی می تواند.
- فقدان مهارت های ارتباطی: ناآگاهی از مهارت های زندگی یا دارا بودن مهارت های ناکافی، به ویژه ناتوانی در حل مشکلات و اختلاف از دیگر عواملی هستند که فرد را در معرض طلاق قرار می دهند.
- بیماری های جسمی و روانی: ابتلا به بیماری های جسمانی( مانند بیماری های قلبی، ام اس، نازایی، سرطان و مشکلات کلیوی) و نیز بیماری های روانپزشکی( مانند وسواس، افسردگی شدید، حملات سایکوتیک و اعتیاد) از دیگر عوامل تاثیرگذار در بروز طلاق به شمار می روند.
- مکانیسم های مقابله ای ضعیف: ضعف و شکنندگی در برابر بحران ها و مشکلات می تواند برانگیزاننده طلاق باشد. این نوع طلاق در زوج هایی که یکی یا هر دو نفر آنها با بحران هایی مواجه شده اند و نتوانسته اند به شیوه ای موثر با آن بحران ها مقابله کنند، دیده می شود.
- باورهای منفی و قواعد ناکارآمد: باورهای منفی و قواعد ناکارآمد درباره همسر و ازدواج از دیگر عوامل درونی طلاق هستند. به نظر می رسد که نقش این عوامل در بین دیگر عوامل پررنگ تر باشد. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد: همسرم باید همه نیازهای مرا برآورده کند، همسرم باید همیشه خوب و عالی باشد و همسرم باید انتظارات مرا تشخیص دهد.
کارتر و مک گولدریک(1999) طلاق را دارای سه مرحله می دانند:
مرحله اول- تصمیم گیری برای طلاق: در این مرحله لازم است زوجین سهم و نقش خودشان را در این شکست و ناکامی در ازدواج بپذیرند. مقصر دانستن و سرزنش و تحقیر همسر را کنار بگذرانند و بپذیرند که هردوی آنها در خاتمه زندگی زناشویی شان نقش داشته اند.
مرحله دوم- برنامه ریزی برای جدایی: در این مرحله زوجین باید بعد از قطع دلبستگی از یکدیگر، با همکاری هم و به اشتراک طرح ها و برنامه های منطقی، واقع بینانه و منصفانه ای را برای مسایل مالی و حضانت فرزندان و نحوه دیدار آنها برنامه ریزی کنند. همچنین برخورد مناسبی را برای پاسخ دادن به سوال ها و واکنش های خانواده های اصلی شان تا زمان جدایی قانونی در پیش بگیرند و از شیوه یکسان و محترمانه ای را در مورد تصمیمشان برای طلاق انتخاب کنند.
مرحله سوم- جدایی: کنار آمدن با سوگ فقدان خانواده و طلاق، با تغییرات جدیدی که در رابطه آنها با فرزندشان و همسر سابقشان ایجاد شده است بتوانند سازگار شوند، تا حد امکان از مشاجره و بحث با همسر سابق که مانع از همکاری آنها در نقش پدر و مادری شان می شود اجتناب کنند. به فرزندان اجازه بدهند که خانواده های هر دو طرف را ببیند و با آنها ارتباط عاطفی داشته باشد و همچنین خودشان با خانواده شان ارتباطشان را حفظ کنند. شک و تردید هایی که در مورد طلاق دارند و وسوسه هایی که در مورد بازگشت دارند را مدیریت کنند و به طلاق متعهد شوند(زهراکار و جعفری، 1394).
مهمترین مسئله ای که باید در طلاق مد نظر قرار گیرد این است که زوجین و فرزندان در دوران پیش از طلاق تا حد زیادی تحت تاثیر تنش ها و استرس ها و فشارهای روانی و هیجانی قرار داشته اند، بنابراین باید دوران طلاق به شکل منطقی و با کمترین میزان اضطراب از سوی افراد صورت گیرد و فرزندان باید بدانند که نه تنها آنان نقشی در تصمیم والدین برای جدا شدن از یکدیگر ندارند بلکه ارتباط عاطفی و اجتماعی آنها با والدین پس از طلاق ادامه خواهد داشت و نیازی نیست در این مورد نگران باشند.
زهراکار، ک و جعفری، ف.(1394). مشاوره خانواده(مفاهیم، تاریخچه، فرآیند و نظریه ها)، تهران: نشر روان
قهاری، شهربانو و بوالهری، جعفر.(1396). مشاوره طلاق، تهران: انتشا
کلمات کلیدی : مشاوره طلاق آنلاین, مشاوره طلاق تلفنی ,مشاوره طلاق تلگرام ,مشاوره طلاق توافقي, مرکز مشاوره طلاق, سوالات مشاوره طلاق, کتاب مشاوره طلاق ,مشاوره قبل طلاق ,طلاق چیست ,تعریف طلاق ,عوامل طلاق ,تحقیق طلاق, طلاق در ایران ,طلاق زن ,طلاق در اسلام, طلاق از طرف زن ,طلاق, مشاوره طلاق
برای مشاوره و درمان با کلینیک اشتیاق تماس بگیرید
تهران -میدان ونک -خیابان ملاصدرا -بعد از خیابان شیراز- جنب بانک ملت ساختمان ملاصدرا پلاک 109 واحد 301
تلفن:88058254-021
021-88216947
09306938638