کروناکنکور۲۰۲۰

کروناکنکور۲۰۲۰
وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرينَ [سوره بقره آیه 155]
ما شما را به واسطه ترس،گرسنگی(فقر)، ازدست دادن اموال، مرگ و ازبین رفتن محصولات امتحان می کنیم.
امتحان پروردگار عالم که دانای بر همه چیز است ، چیزی نیست جز ، سکویی برای پرش و ارتقا از یک درجه به درجه دیگر…..به شرط آنکه پس از طوفان هر بلا درس های لازم را گرفته باشیم و نمره قبولی را بدست آوریم… بدیهی است آنکه درس نگیرد رشد و ارتقایی برایش متصور نیست.
به راستی این امتحان چه پیامی برای ما دارد.
نسل حاضر، شاهد اولین امتحان جامع خداوندی در دوره حیات خود شده است….
هوشیار باشیم و عینک یادگیری را بر چشم زده تا هیچ درسی ازکلاس را از دست ندهیم.
در این فرصت مغتنم برآموخته ها متمرکز شویم و آنچه یاد می گیریم را باهم به اشتراک بگذاریم….
اول:(قانون حساب و کتاب)
ازهردست بدهی از همان دست پس می گیری
شباهت بسیار نزدیک وقایع رفتاری اخیر به قیامت ازجمله ترس و وحشت همگانی در دنیا، مرگ و درک مرگ در بین همه،فرار افراد ازیکدیگر حتی والدین از فرزندان و…….دلالت بر توانایی انجام خداوند به برپایی روز حساب و اینکه روز حساب و کتاب (قیامت) می تواند در این دنیا و حتی درلحظه لحظه زندگی و به دنبال هر رفتار ما باشد.
هر رفتار ما تبعاتی دارد که بلافاصله پس از انجام هر رفتار به واسطه احساسات نتیجه آن رفتارمان را حس می کنیم.بطور مثال با لطف بر کسی احساس شادمانی می کنیم و یا اگر کسی را بیازاریم، احساس گناه و عذاب وجدان پیدا میکنیم.
ببینید چه سریع قیامت برپا می شود….
از این پس قبل از انجام هر رفتار به تبعات آن فقط چند لحظه فکر کنیم و بعد انجام دهیم.
این موضوع به ما کمک می کند تا رفتارهایمان را براساس پیش بینی شناختی از عوارض رفتارمان ، پخته تر کرده و طبیعتا رفتار مناسب تری داشته باشیم که منجر به رشد فردی ما خواهد شد.
دوم:(چشمان بدون قضاوت)
دقت کنیم!!!! این بیماری تمام دنیا را بدون هیچ مرز مادی و معنوی درگیر کرده و شرایطی کاملا یکسان برای آحاد مردم دنیا اعم از سفیدو زرد وسیاه،زن و مرد،عاقل و دیوانه، مسلمان و مسیحی و یهودی، بی دین و مومن،باسواد و بی سواد، چاق ولاغر، کوتاه وبلند،مست و هشیار، چپ و راست، سید و عام، عرب و عام و اروپایی و آمریکایی و چینی، معلم وشاگرد، جمهوریخواه ودموکرات ، فقیر و غنی، پادشاه و گدا،گبرو ترسا و کشیش و راهب و روحانی و همه و همه……به واقع تمامی مرزها شکسته شدند…..
درسی که درتاریخ معاصر نصیب ما گردید که فارغ از حق الناس و ظلم به یکدیگر همه انسانها در پیشگاه حضرت حق برابرند و هیچ لباس و عارضه ای نشان از نزدیکی بیشتر به خداوند نیست مگر عمل درست و تفکر صحیح، که خدا عالم است در هر موقعیت و مکان جغرافیایی و هر زمانی و در خیلی از برای هر شخصی متصور است .پس ارجحیت با هر بهانه ای باطل است و انسان ها باهم برابرندوآنچه تفاوت دارد رفتار صحیح و ارزش های اخلاقی است .
این مسئله باعث می گردد تا ما قضاوت ظاهری خود را کور کرده و کمی همدلانه تر به انسان ها نگاه کنیم و در نهایت بتوانیم همه انسان ها را فارغ از هر مرزی بپذیریم و شاید بشود خود را در بروز اتفاقات به جای دیگران ببینیم (چند قدمی با کفش هایشان راه برویم) که موجب تقویت روحیه همدلی در ما می گردد.
سوم:( قدر شناسی)
از دست دادن ها پیام روشنی برای ما دارند….(قدر داشته هایمان رابدانیم)
یکی از راهکارهایی که باعث حال خوب در ما می گردد، قدرشناسی است.
همه ما در زندگی با هر جایگاه و شرایط مادی به حد خود امکانات مشترکی در اختیار داریم.
سلامتی، امنیت ،روابط اجتماعی، خانواده،دوست و….در تمرینات روانشناسی اتاق مشاوره این تمرین را به مراجعان می دهیم که بیایید یک روز به این فکر کنید که مثلا زندگی بدون خانواده چگونه است؟؟؟؟؟
تا فرد قدر زندگی خود رابیشتر بداند و از امکانات در اختیارش به نحو احسن و با شادی لذت ببرد.
توجه داشته باشیم که چگونه این شرایط موجب ترس از دست دادن ها در وجودمان شده و این دیگر تمرین مجازی نیست بلکه در دنیای واقعی و با تمام وجود نیستی و از دست دادن را لمس می کنیم.چه خوب که آنچه داریم را برشمریم و خود را در جایگاه نداشتنشان حس کنیم…..
ببینید دنیا بدون وجود آنها چگونه است ؟؟؟
چالش روانی از دست دادن داشته ها به واسطه صلح قدرشناسی حال ما را بهتر کرده و باعث رفتار بهتر ما با افراد و محیط پیرامونمان می گردد.
چهارم: (امید)
هیچ چیز در این روز ها به اندازه امید نمی تواند حال ما را بهتر کند.
تقویت روحیه امید در خود و امید بخشی به دیگران بهترین راه مقاومت در برابر این مشکل است.
جالب اینجاست که فضایی کاملا ناخودآگاه در دنیا شکل گرفته و انرژی امید به واسطه انتقال از امیدواران به افراد ناامیدتر شکلی تعادلی گرفته و در کنار شیوع این ویروس بصورت واکسن سرایت می کند.و این بهترین شرایط برای شناخت و تمرین کارایی و کارآمدی امید به عنوان بهترین مکانیسم برای دفاع روانی در برابرمشکلات و آسیب هاست.پس امیدوار باشیم و به دیگران امید ببخشیم که در ماراتن مشکلات هیچ چیز بهتر از امید نمی تواند ما را از سختی ها به سلامت عبور دهد.
پنجم: (مسئولیت پذیری و وحدت)
به حوادث و اخبار این روزها بیشتر دقت کنیم!!!
تکروی ها و خودخواهی ها موجب بروز بزرگترین فاجعه ها می گردد…یک کبریت می تواند انبار کاهی را به آتش بکشد.باید بیاموزیم که رفتار ما حتی خرده رفتارهای کوچک ما چه تبعات بزرگی می تواند در پی داشته باشد.در مقابل ،جمع گرایی و پیوستن به جامعه و تصمیمات جمعی همیشه راه نجات است.این اصل که ما به عنوان یک فرد ، چقدر رفتار هایمان در جامعه موثر است و در صورت پیوستن به جمع مانند دانه گندم که به خوشه تبدیل می شود چگونه تاثیرگذاریمان صدچندان می گردد ، درس بسیار مهمی است.عبور از بحران ها نیاز به تلاش و کوشش جمعی ، یکدلی و تقویت روحیه همکاری دارد، به یاد سیمرغ عطار بیافتیم که چگونه همیاری تعدادی از مرغ ها به سی مرغ منتهی شد و حماسه و افسانه سیمرغ را رقم زد.
تلاش و کوشش جمعی ،همیشه نتیجه مثبت و بعضا معجزه آسا دارد.
دست به دست هم دهیم به مهر ….در آخر خواهشمندم این واقعه را بصورت امتحان جامعی ببینید وهر چه می آموزید و تجربه می کنید با ما به اشتراک بگذارید.